ALBLASSERDAM – Het is een ieder jaar groter wordend evenement. De Alblasserdamse SNS-avondvierdaagse. Dit jaar wordt het ‘wandelfeest’ voor de tiende keer georganiseerd. In 2001 werd er gestart met ruim honderd deelnemers. Daarna zat er elk jaar een groei in het aantal deelnemers. In 2007 werd de grens van duizend wandelaars doorbroken. In 2009 was dit opgelopen tot 1207. De avondvierdaagse is dit jaar van maandag 21 juni tot en met donderdag 24 juni. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Dankzij de SNS bank als hoofdsponsor kan de organisatie van het evenement elk jaar wat leuks aanbieden zoals een fluitje, een tas of een pet. Ook voor dit jaar staan er leuke verrassingen klaar. De organisatoren zeggen het jammer te vinden dat de scholen in Alblasserdam niet mee doen. “In bijna alle plaatsen in de regio zie je dat de scholen de grote basis vormen voor het aantal deelnemers van de avondvierdaagse. En wat is er nu leuker dan samen met je klasgenootjes samen in groepsverband dit festijn te beleven?”

Als individueel wandelaar kost het 3,50 euro om mee te doen. Wel moet er van te voren ingeschreven worden, anders kost het 7,50 euro op de startdag. Voor groepen, vanaf twintig personen, is de prijs één euro per persoon goedkoper. Voor groepen is alleen voorinschrijving mogelijk. Voor dit bedrag is er onderweg wat te eten en te drinken. Degene die alle vier de avonden meeloopt, krijgt een medaille.

Ook aan de voetballiefhebbers wordt gedacht. Daarom wordt de laatste dag een half uur eerder gestart met de intocht. De organisatie verzoekt de wandelaars op deze dag zoveel mogelijk in het oranje te lopen. Meer informatie over de tijden en locaties is te lezen op www.avd-alblasserdam.nl