ALBLASSERDAM – Het voorlopige ontwerp van het fietspad langs de dijk wordt donderdag 24 juni gepresenteerd op het gemeentehuis van Alblasserdam. Belangstellende kunnen zich van 19.30 uur tot 21.00 uur laten informeren over het plan. Het is de tweede inloopbijeenkomst over het fietspad dat langs de dijk wordt aangelegd. (ook wel het Dijklint genoemd ) In het voorlopige ontwerp zijn de aan- en opmerkingen van de bezoekers verwerkt die bij de vorige presentatie van 11 februari aanwezig waren. Op de 24e kunnen bezoekers vertellen wat ze van het voorlopig ontwerp vinden en worden. Deze opmerkingen worden zo mogelijk in het definitieve ontwerp verwerkt. Op 6 juli 2010 stelt het college van B&W het definitieve ontwerp vast. Het dijklint is een vrij liggend fietspad over de hele dijk vanaf Haven-Zuid tot Nieuw-Lekkerland). Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Als alles volgens plan verloopt, starten de eerste werkzaamheden in september 2010. Door de dijksluiting ligt het werk tijdens de wintermaanden stil en wordt in april 2011 hervat. Na de zomer van 2011 is het fietspad klaar.