ALBLASSERDAM – Een groot deel van de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam zit al elf nachten lang zonder straatverlichting. De vijf lantaarnpalen sneuvelden waarschijnlijk inwendig tijdens de ‘luilaknacht’ van 21 op 22 mei. Toen werden er namelijk ook minstens tien palen langs het Boerenpad gesaboteerd, deze werden dezelfde dag nog gerepareerd. De meningen in de straat over de geringe verlichting lopen uitéén: “Het zal vast makkelijker zijn voor inbrekers, maar ik slaap tenminste in een lekker donkere slaapkamer,” lacht één van de bewoners. Een ander vindt het vooral lastig met de hond uitlaten… Klik op Lees Meer om verder te lezen.

“Ik wil nog wel eens rond twaalven de hond uitlaten, maar ik neem tegenwoordig toch een klein zaklampje mee. Stel voor dat ik over een omgevallen fiets struikel…” Uit een kleine rondvraag in de straat is de voorlopige conclusie te trekken dat de gemeente niet op de hoogte is van het euvel aan de palen, omdat nog niemand de moeite heeft genomen om te bellen en het te melden. De energiebesparing op de verlichting is in ieder geval maximaal….

update: drie lantaarnpalen zijn 2 juni gerepareerd. Twee palen doen het nog steeds niet.