ALBLASSERDAM – Bijna honderd claxonerende vrachtwagens hebben vandaag, 29 mei, achter elkaar door de Alblasserwaard gereden. Het indrukwekkende jaarlijkse evenement had als doel een grote groep verstandelijk gehandicapten een geweldig dagje uit te bezorgen. En dat is meer dan gelukt. De wegen langs de route stonden vol met zwaaiende mensen en het weer werkte goed mee. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Na een feestelijke ontvangst van de deelnemers startte het lange lint van trucks na het startschot om 10.45 uur van mevrouw Els Boot, burgemeester van Giessenlanden,  op het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet reed vanuit Papendrecht, Sliedrecht, Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos naar Groot-Ammers waar de deelnemers in het Ooievaarsdorp een lunch werd aangeboden.

Daarna ging de reis via de Lekdijk terug langs Streefkerk en Nieuw-Lekkerland waarna de bloemrijke intocht om 14.45 uur plaatsvond op het terrein van Maat Transport. De opbrengsten vanuit de sponsoring van deze Truckerstocht worden door de Lions Club Alblasserwaard Souburgh aangewend om de Historische Vereniging West Alblasserwaard te ondersteunen bij de renovatie van hun pand.