ALBLASSERDAM – Tweede Kamerkandidaat Gerard Schouw van de D66 gaat donderdagavond 3 juni in debat met de Alblasserdamse burgemeester Bert Blase. Het onderwerp dat centraal staat is de economische en bestuurlijke samenwerking in de Drechtsteden. Het Drechtstedendebat vindt plaats vanaf 19:30 uur in Cultureel Centrum Cascade, Hoge Kade 50 in Hendrik Ido Ambacht en wordt georganiseerd door de gezamenlijke afdelingen van D66 Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Dordrecht. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Schouw is oud-raadslid en oud-wethouder van Dordrecht. Hij is op dit moment Eerste Kamerlid en directeur van het Netherlands Institute for City Innovation Studies (NICIS). Gerard Schouw staat op de vierde plaats op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer en is daarmee de enige verkiesbare kandidaat uit de Drechtsteden.

Het Drechtstedendebat staat onder leiding van Arie Verberk, hoogleraar informatievoorziening  aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte eerder bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken.  Hij was tot 1 januari 2008 President Directeur bij Martinair Holland NV. De heer Verberk is 13 jaar gemeenteraadslid geweest in Papendrecht.