ALBLASSERDAM – Een klein deel van Alblasserdam, en de grootste delen van Streefkerk, Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf en Oud-Alblas hebben op dit moment(25 mei, 09.00 uur) geen stroom. Rond kwart voor acht begonnen de problemen in Alblasserdam. Daar ontstond een storing in een deel van een transformatorhuisje. Toen dit probleem was opgelost werd de stroom weer ingeschakeld, maar daardoor viel de rest uit. Het kan volgens een woordvoerder van netbeheerder Stedin nog zeker twee uur duren voordat het probleem is opgelost. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

“De laagspanning is er uit en het kost behoorlijk wat werk om alles weer in orde te krijgen. Het kan zelfs nog langer dan twee uur duren,” aldus de zegsman. Vooral winkeliers hebben veel last van de storing. Zuivelproducten worden warm en de ijsjes smelten. Als de winkeliers nog lang zonder stroom zitten, moet veel van de winkelvoorraad worden vernietigd. Zodra er meer informatie bekend is, komt dat op deze site.

Update: Rond 11 uur was overal in de Alblasserwaard weer stroom.