OUD-ALBLAS – Dat restaurant De kat in de wilg al jaren het vaste adres is voor veel mensen om hun feest te vieren was al bekend. Maar vanaf deze zomer is het bij de partyboerderij in Oud-Alblas ook mogelijk op het water te barbecueën en te eten. “Je zit met ongeveer tien man in een rond bootje en er is een fluistermotortje aanwezig. Dat is natuurlijk hartstikke gezellig voor een feestje”, vertelt eigenaar Barry Jumelet. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Door Peter Stam
De laatste maanden is het restaurant volledig opgeknapt. “We hebben een hele nieuwe uitstraling. Alles is weer goed in de verf gezet, onze site is vernieuwd. Er is een frisse wind door het bedrijf gegaan”, vertelt Jumelet, die inmiddels acht jaar eigenaar is van deze onderneming. Ruim twintig jaar is De kat in de wilg een restaurant. Voor die tijd was het een monumentale boerderij, gebouwd in 1830. Het pand ligt langs de goed bereden vvv-route in Oud-Alblas en straalt rust en landelijkheid uit. “Vanaf de A15 is het maar even rijden en je zit direct midden in de Alblasserwaard”, weet Jumelet.

Bij de horecagelegenheid – waar in het totaal 25 werknemers actief zijn- is sinds kort het buitenterras weer geopend. Tot de herfst is dit een prima plaats om even te stoppen voor een drankje of een lunch. Voor is er een speelplaatsje. Ook de brasserie van het restaurant is een succesvolle aanvulling op het A la Carte Restaurant gebleken. De speciale menukaart is gevarieerd, maar iets minder uitgebreid en luxe dan in het restaurant zelf. Het is dus goedkoper en sneller, al blijft de kwaliteit hetzelfde.

Het personeel staat zeven dagen per week klaar voor de klanten van het restaurant.

Activiteiten
Behalve de gangbare horecaservice heeft het restaurant jaarlijks tal van activiteiten op de agenda staan. Jumelet: “Zondag 6 juni gaat voor het zesde jaar op rij Summerjazz van start. Dit wordt op 4 juli en 22 augustus nogmaals gedaan. De muziek wordt verzorgd door de Alblasserdamse band MultiMusic. Het programma duurt van drie tot zes. Verder hebben we een paar keer paar jaar een wijnproeverij en in december wordt Alblasserwaard Culinair weer gehouden.” Maar dat is nog niet alles. “We hebben ook een expositie van kunstschilder Kees van Kooten met werken uit de Alblasserwaard. Én natuurlijk de barbecuebootjes.” De Kat in de Wilg kan deze unieke eetgelegenheid op het water aanbieden met de hulp van Van Rip Events. Jumelet vertelt: “Mensen die graag met de familie uit eten gaan kunnen dat vanaf nu op bestelling op het water doen. Op de ronde boot staat een barbecue. Wij verzorgen het eten en drinken, maar de mensen kunnen het zelf klaar maken. Verder kan de boot worden gebruikt voor een high tea, een tapas bar, een champagnebar enzovoorts.”

Bij De Kat in de Wilg kan men terecht voor onder meer groepsdiners, buffetten, culturele activiteiten, vergaderingen en bruiloften. Het bedrijf is zeven dagen per week geopend en past haar gerechten aan de seizoenen aan. Meer informatie: www.katindewilg.nl.