ALBLASSERDAM  – Tupperware- demonstratrice Annemarie Clements uit Kinderdijk houdt zaterdag vijf juni een zogenoemde ‘kookstudio’ op de actiemarkt van de Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam. Ook worden er veel producten met korting aangeboden omdat het bedrijf in juni ‘jarig’ is. Een kookstudio is het nieuwe concept van Tupperware om producten aan de man te brengen. Het is de bedoeling dat er op de markt per groepje van zes dames wordt gekookt met de hulp van Tupperware-producten, zodat zij direct merken hoe het product werkt.

De keuken staat er vol mee bij Clements. Al meer dan twaalf jaar verkoopt de moeder van een groot gezin en dus grote maaltijden, de producten. “Tupperware is in 1945 ontwikkeld door Earl Tupper. Het product was goed, maar het verkopen ervan lukte Tupper niet. In de jaren ’50 nam de populariteit van de producten enorm toe door toedoen van Brownie Wise. Zij had als verkoopagente bedacht om party’s bij mensen thuis te  houden,” vertelt Clements.

Een Tupperware party wordt verzorgd door een consulent van Tupperware. Mevrouw Clements is er daar één van. Zij geeft uitleg over de producten aan de hand van de catalogus in het huis van een gastvrouw die vriendinnen, familie en/of buren te gast heeft. “Het handige is dat je je tijd helemaal zelf kan indelen. Twaalf jaar geleden begon ik er mee en het bevalt me nog steeds prima! Het is altijd gezellig en leerzaam,” aldus de demonstratrice.

Jarig
Op de markt van zaterdag 5 juni staat Clements met tientallen producten die voornamelijk de voorbereiding, opslag en serveren van voedsel betreft. “We hebben veel in de aanbieding omdat Tupperware jarig is in de maand juni. Met een aantal mensen die rondlopen op de markt wil ik een maaltijd gaan bereiden met behulp van Tupperware producten. Je ziet dat mensen daardoor sneller overtuigt zijn van de kwaliteit en het gemak. Daar komt bij dat je elkaar scherp houdt,” meent de Kinderdijker

Producten van Tupperware zijn voorzien van een levenslange garantie op fabrieks- en materiaalfouten en zijn het meest bekend van kunststof kommen, schalen en bakjes. Wie interesse heeft om ook demonstratrice van Tupperware te worden kan zich op de markt melden bij mevrouw Clements. De markt vindt plaats op het terrein van Abr. de Haan aan de Edisoneweg in Alblasserdam.