ALBLASSERDAM – Tientallen kinderen uit Alblasserdam hebben afgelopen zaterdag hun uiterste best gedaan om van palletplanken een hut te bouwen. Al vanaf de vroege ochtend waren de kids bezig om al timmerend hun eigen ‘huis’ te bouwen bij speeltuinvereniging Kinderdijk. De wijk ‘Kinderdijk’ was voor deze speciale dag omgedoopt tot de wijk ‘Timmerdijk’. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Met uiterste concentratie werkten de ‘Timmerdijkers’ aan hun bouwwerk. Sommigen met het puntje van de tong uit hun mond. Rond half twee ‘s middags stonden de meeste hutten al stevig op hun grondvesten en werd het tijd voor een ijsje die binnenshuis werd opgegeten. (zie foto)

Half vier werden de beste huttenbouwers beloond met een prijs. De keuze was voor de organisatie niet makkelijk, want de hutten waren een echt stukje vakwerk geworden. Zo waren sommige hutten uitgerust met een deurbel, ramen, een waslijn, stoeltjes en een balkon.

Het feest werd georganiseerd door Alblasserdamse Jeugdgemeenteraad, naar aanleiding van de jeugdgemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar. Toen werd door kinderen het meest gestemd op speeltuinvereniging Kinderdijk. Volgens Arnold van Heusden, een van de organisatoren, was het een zeer geslaagde dag. “Er gaat wel ontzettend veel tijd in zo’n project zitten. Maar we hebben het met veel plezier gedaan. De kinderen  vonden het geweldig”

Het hout dat werd gebruikt om de hutten te bouwen, is afkomstig van diverse werkgevers. “We hebben veel afvalhout bij Hornbach vandaan. Op Hemelvaartsdag hebben we alle pallets gedemonteerd en de spijkers afgeslepen. Voor de spijkers, traktaties en dergelijke hadden we een apart potje,” aldus Van Heusden.

Behalve de jeugdgemeenteraadsleden, hebben ook vrijwilligers van de speeltuinvereniging de hele dag meegeholpen met bouwen.