ALBLASSERDAM – KLIK OP LEES MEER OM ALLE POLITIEBERICHTEN TE LEZEN.

Dordrecht, 22 mei 2010

DISTRICT ALBLASSERWAARD/VIJFHEERENLANDEN

MAN AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING

PAPENDRECHT – Een 30-jarige man uit Dordrecht is vrijdagmiddag aangehouden voor het rijden tijdens een rijontzegging. Agenten zagen de man rijden over de Veerweg en hielden hem staande voor een routinecontrole. Toen de agenten de gegevens van de man controleerden gaf hij een valse naam op. Toen de man vervolgens zijn juiste naam opgaf, bleek hij een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij tevens een belastingschuld te hebben open staan. Hierop is de auto van de man in beslag genomen. Later die middag is de man heengezonden. Voor het opgeven van een valse naam kreeg hij een bekeuring mee.

MAN BEROOFD; POLITIE ZOEKT GETUIGEN

GORINCHEM – Een 69-jarige man uit Gorinchem is vrijdagmiddag 21 mei tussen 15.15 uur en 15.30 uur beroofd. Dit gebeurde bij een pinautomaat aan de Arkelstraat. De man wilde pinnen en had net zijn pinpas en pincode ingevoerd toen hij plots werd aangesproken door een onbekende man en een vrouw. De onbekende man duwde het slachtoffer vervolgens opzij waarna hij een geldbedrag intikte. Toen het geld vervolgens uit de automaat kwam, pakte de man het geld en ging er samen met de vrouw vandoor in de richting van het Paardenwater.

Signalement man: tussen 35 en 40 jaar oud, ongeveer 1.90m lang, fors postuur, kort en stijl donker haar, donker gekleed. Signalement vrouw: tussen 35 en 40 jaar oud, ongeveer 1.60 m lang, donkerbruin half lang haar, donker gekleed. De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest of die meer informatie hebben contact op te nemen via 0900-8844. 

ONGEVAL MET TWEE PERSONENAUTO’S

STREEFKERK – Op de Middenpolderweg heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Een 34-jarige vrouw uit Rotterdam kwam uit de richting van  Nieuw-Lekkerland en wilde op een de kruising linksaf de Randweg op gaan. Een 19-jarige man uit Nieuwpoort reed in dezelfde richting en wilde juist de vrouw en enkele auto’s achter de vrouw inhalen. Vervolgens ontstond een aanrijding, waarbij de man de auto van de vrouw in de flank raakte. De auto van de vrouw kwam in de berm tot stilstand. Twee ambulances kwamen ter plaatse en hebben de beide bestuurders aan hun verwondingen geholpen. De twee auto’s moesten worden getakeld.

TWEETAL GOOIT STEEN NAAR TAXI

PAPENDRECHT – Twee mannen uit Papendrecht, 19 en 21 jaar, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 mei aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. Een taxichauffeur reed die nacht over Jan Steenlaan toen hij de twee bezig zag met een verkeersbord. Toen hij de jongens hierop aansprak, gooiden de mannen een stoeptegel tegen de taxi, waarna ze er vandoor gingen. De politie kwam ter plaatse en wist de twee aan de hand van het signalement even later aan te houden. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

RIJBEWIJS KWIJT NA RIJDEN ONDER INVLOED

LEERDAM – Een 26-jarige man uit Leerdam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 mei zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij betrapt werd op rijden onder invloed. De man reed over de Tiendweg toen agenten hem staande hielden voor een routinecontrole. Uit een blaastest die werd afgenomen bleek dat de man teveel had gedronken. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd met een ademtest een promillage van 1,4 gemeten. Hierop is het rijbewijs van de man ingenomen. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod.