ALBLASSERDAM – Op enkele harde schoten na en wat rauwe brullen, was het vandaag doodstil op het schoolplein van het Kompas in Alblasserdam. Op de basisschool heeft de hondenbrigade van de politie een demonstratie gegeven, als aanvulling op een spreekbeurt van Luca uit groep vijf. Klik op lees meer om verder te lezen.

Tijdens de demonstratie mochten niet alleen de kinderen uit de klas van Luca naar buiten, alle andere kinderen van de school mochten voor dit unieke moment ook even uit de schoolbanken.

Het kwam niet geheel onverwachts dat de spreekbeurt van Luca over de hondenbrigade ging. Zijn vader is namelijk lid van deze brigade. De kinderen waren na afloop duidelijk onder de indruk van de presentatie en demonstratie van de honden. Één ding werd heel duidelijk: als een hond eenmaal beet heeft, laat hij niet meer los. De foto’s zijn gemaakt door conciërge Leo van Meerkerk van Het Kompas in Alblasserdam.