ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase en wethouder Ad Cardon openen aanstaande zaterdag rond tien uur de nieuwe speelplaats en het voetbalveldje aan de Lindelaan in Alblasserdam. Daarna wordt een groot buurtfestijn gehouden met onder andere optredens van een dansgroep, een ballonnenwedstrijd, een stormbaan, optreden van een goochelaar, traktaties voor de kinderen en veel meer. Alle kinderen kunnen kosteloos meedoen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Volgens Mariska Koolmees, voorzitter van de buurtbelangengroep Begoniastraat en omgeving wordt het een ‘gezellig en groot programma’ waarbij er voor jong en oud wat te doen is.

Het feest valt samen met de jaarlijkse opendag van de Turkse culturele gemeenteschap die bij de moskee. Er zijn onder meer Turkse hapjes te halen, er kan een kijkje worden genomen in de moskee zelf en er is een imam aanwezig om de vragen van Alblasserdammers te beantwoorden. Rond vijf uur is het feest in de Begoniastraat afgelopen ,maar bij de Turkse Vereniging gaat het door tot 19.00 uur.