ALBLASSERDAM – Een 7-jarig paard is vanmiddag rond half zes te water geraakt in een sloot achter de Zeelt in Alblasserdam. De brandweer wist met brandslagen en de hulp van diverse fotografen en omstanders het paard op het droge te trekken. Volgens de verzorgster van het dier was de viervoeter onrustig omdat een derde paard dat in de wei stond weg was gehaald. “De twee paarden waren van slag en renden continue als gekken achter elkaar aan,” aldus de vrouw. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De brandweer heeft na afloop het beest met bluswater afgespoten. Vannacht slaapt het ‘slachtoffer’ droog binnen en wordt morgen gecontroleerd op eventuele wondjes. “Voor zover ik kan zien, heeft ‘ie het er goed van afgebracht,” meent de verzorgster. Foto’s: Peter Stam, Debora van der Kuijl, Gerwin Kassels en Michael den Burger. (jaja dat zijn er nogal wat, maar iedereen hartelijk dank voor het insturen van de foto’s!)

Leonard van der Kuijl heeft het voorval gefilmd. Vanavond komt op deze site een filmpje te staan.