ALBLASSERDAM – De politie heeft gisterenmiddag (17 mei) negen bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te hoge constructiesnelheden bij scooters en mankementen aan auto’s en aanhangers. De controle vond plaats op de zogenoemde ‘wrakkenplaats’  van Rijkswaterstaat, onderaan de brug over de Noord in Alblasserdam. Drie scooterrijders moesten lopend hun weg vervolgen, omdat hun maximaal haalbare snelheid boven de 73 kilometer per uur uit kwam. Daarbij kregen zij een flinke boete en moesten de jongens hun scooter afvoeren en opnieuw laten keuren. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Het voertuig van de aangehouden automobilisten werd onderworpen aan een ‘mini-apk’. Zo werd er gekeken naar het bandenprofiel, de verlichting, de ruitenwisservloeistof, de accu, olie en gordels. Bij de meeste bestuurders bleek alles in orde.