ALBLASSERDAM – Een berghok in een flat aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam is dinsdagmorgen 18 mei door brand verwoest. In het hok stond bijzonder veel afval, waaronder stoelen, kranten, dozen, een rollator en oud papier. De brand ontstond rond 08.00 uur in een box aan het einde van de keldergang van de ‘Elzenhof’, gelegen naast de brandweerkazerne. De brandweer moest de deur met geweld forceren om binnen te komen.  Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken. Tekst en foto’s: Peter Stam.

Het vuur was snel gedoofd, maar omdat het incident in de kelder plaatsvond, bleef de rook lange tijd hangen. Meer dan een uur zijn de brandweerlieden bezig geweest om de ruimte te ventileren. Hoe de brand is ontstaan, is zowel brandweer als politie een raadsel. Stichting Salvage is vanochtend langs geweest om de schade op te nemen. Niemand raakte bij de brand gewond en een evacuatie was gelukkig niet nodig.