ALBLASSERDAM – Vandalen hebben afgelopen weekend een spoor van vernieling achtergelaten in Alblasserdam. Een verkiezingsbord bij de Blokweerweg, een kunstwerk in een tuin en diverse reclameborden moesten het zaterdag op zondagnacht ontgelden. De politie heeft niemand voor het wangedrag kunnen oppakken, ook zijn er nog geen aangiftes gedaan. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

“Hoe ze de kikker op sokkel omver hebben gekregen is me een raadsel. Dat ding is loodzwaar!,” vertelt een gedupeerde bewoner aan de Blokweerweg, terwijl hij naar het kapotte beeld in zijn tuin staart.

Het echtpaar Nieuwenhuis uit de Ieplaan woont tegenover het gesloopte verkiezingsbord. “Mijn man hoorde ’s nachts wel veel herrie en gejoel, toen hij naar beneden ging, zag hij dat het bord omver was gehaald. We hebben er jammer genoeg niet aan gedacht om de politie te bellen,” aldus mevrouw Nieuwenhuis.

Het is niet de eerste keer dat tijdens verkiezingen de aanplakborden in Alblasserdam worden vernield. Volgens een gemeentewerker is het helaas een zekerheid geworden dat er borden sneuvelen in de tijd dat ze langs de weg staan. “We proberen de borden zo goed mogelijk vast te zetten en te verankeren, maar als tien man aan zo’n bord staat te trekken, gaat hij geheid om.” De schade wordt zo snel mogelijk hersteld. Foto: Peter Stam.