ALBLASSERDAM – De Dam in Alblasserdam wordt voorlopig nog niet afgesloten. De planning was dat vanaf 19 april al het uitgaande verkeer via de Oude-Torenbrug zou worden geleid, vanwege werkzaamheden bij rondom Dam/Ruigenhil. Maar zoals het er nu naar uitziet, kan het zeker nog een maand duren voordat het zover is. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

“Goed nieuws,” vindt Annette Schneemann, communicatieadviseur van het project Haven Zuid. “De aannemer is druk bezig met alle voorbereidende werkzaamheden en heeft daar de wegafsluiting nog niet bij nodig. Hierdoor blijft de eventuele hinder voor het dorp gelukkig beperkt.”

Een definitieve datum voor de afsluiting is er nog niet. Schneemann: “We gaan deze week kijken of er een datum kan worden vastgesteld. Als dit lukt, wordt dit een week van te voren bekend gemaakt in de media.”

De afsluiting van Haven Zuid is nodig omdat het gebied wordt gereconstrueerd. Er wordt onder meer een nieuwe brandweer kazerne gebouwd, een stuk dijk opgehoogd en een transformatorhuisje verplaatst.