PAPENDRECHT – Burgemeester Kees de Bruin heeft gisteren, woensdag 12 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J.C.A. Assenberg. De heer Assenberg is benoemd tot lid van de Orde van Oranje Nassau en is gedecodeerd vanwege zijn inzet sinds 1989 als motor van het Dormaa- project, een samenwerking die in 1989 is opgezet tussen het Dormaa Hospital in Ghana en het voormalig Merwede ziekenhuis te Dordrecht, nu het Albert Schweitzer ziekenhuis. Klik op Lees Meer om verder te lezen.De hulp vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis bestond de afgelopen jaren onder andere uit het schenken van infuusbereidingsapparatuur, financiële hulp voor de bouw van een hostel voor familie van patiënten en voor vervoermiddelen die nodig zijn voor uitoefening van medische functies in de omgeving van het ziekenhuis. De heer Assenberg zet zich op vele fronten met betrokkenheid en enthousiasme in voor het project van transporten richting Ghana tot de inrichting van een nieuwe operatiekamer waar hij zelf ook diverse malen heeft geassisteerd. De inzet van de heer Assenberg heeft er voor gezorgd dat er inmiddels sprake is van een goed functionerend ziekenhuis met tweehonderd bedden, zes dokters en een verpleegstersopleiding. Foto en tekst: www.luxfoto.nl