ALBLASSERDAM – De politie is op zoek naar getuigen van een lange achtervolging in de buurt van Sliedrecht. Woensdagmiddag 12 mei rond half twee heeft de politie twee mannen van 30 en 32 jaar uit respectievelijk Bulgarije en Joegoslavië aangehouden na een lange achtervolging. Agenten wilden de twee mannen in hun auto op de Leeghwaterstraat in Sliedrecht controleren. Bij het uitstappen gingen de twee er met hoge snelheid vandoor. Op de Parallelweg reden zij tegen de richting in over de rotonde naar de Sportlaan. Dit leverde zeer verkeersgevaarlijke situaties voor de andere weggebruikers op. De achtervolging ging verder richting Hardinxveld-Giessendam. Klik op Lees Meer om het hele bericht te lezen.

Op de Schapedrift moest een fietster opzij springen en reden de verdachten verder via de Parallelweg naar Boven-Hardinxveld. Via de Koningin Wilhelminalaan zetten de twee hun vluchtpoging voort naar de Rivierdijk. Uiteindelijk sloegen zij op de Wolpherensedijk het industrieterrein Avelingen-West op. Een motoragent werd bijna geraakt en kon net op tijd uitwijken. Korte tijd later werd de auto op het industrieterrein leeg aangetroffen. Werknemers van een autobedrijf gaven aan dat de verdachten waren weggerend richting industrieterrein Avelingen-Oost. Een andere getuige wees de agenten in de richting van een verlichtingsspeciaalzaak. Eén van de mannen werd op het terrein van deze winkel aangehouden, de andere man in de zaak zelf. De twee worden verdacht van verkeersgevaarlijk rijgedrag en poging doodslag. Eveneens is gebleken dat het voertuig van de verdachten als gestolen te boek staat en is in beslaggenomen voor onderzoek. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachten, de oorzaak van het negeren van het stopteken en de daarop volgende ontsnappingspoging. Alblasserdammers of mensen uit de omgeving die tijdens de achtervolging moesten uitwijken of zich in veiligheid moesten stellen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844.