Ondanks de stromende regen begon in Nieuw-Lekkerland vanmorgen al rond 09.00 uur Koninginnedag met het Wilhelmus zingen bij het gemeentehuis. Honderden inwoners deden mee. Niet veel later werd in Alblasserdam de Nationale feestdag officieel geopend door burgemeester Bert Blase. op het Raadhuisplein gingen honderden ballonnen de lucht in. Volgens de burgemeester om het Oranjezonnetje door te laten breken. Daarna vonden vele activiteiten plaats, zoals de traditionele zeskamp op Sportpark Molenzicht, waterspuiten met de jeugdbrandweer en de braderie in de Drentse Buurt. Op het Raadhuisplein vermaakten kinderen zich met Wally’s Hitparade. In Oud-Alblas werden achter de skatebaan verschillende spelletjes gespeeld. Waaronder eieren vangen. Klik op Lees Meer om foto’s te bekijken.
Drukte op het Raadhuisplein in Alblasserdam.

Zeskamp op het korfbalveld van CKC Kinderdijk in Alblasserdam.

Activiteiten bij de Alblasserdamse Jeugdbrandweer.

Op het springkussen in Oud-Alblas.

Kinderen in Oud-Alblas proberen eieren te vangen die onverwachts over een scherm gegooid werden.

Op hetzelfde veld in Oud-Alblas....

Braderie bij de Drentse Buurt in Alblasserdam.

Nogmaals Drentse Buurt.