NIEUW-LEKKERLAND –Dames1 van basketbalvereniging de Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland zijn deze week geheel ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse. Volgend jaar nemen de basketballers deel in de eerste klasse van Rayon West. Klik op Lees Meer om de verslagen te lezen van de laatste twee wedstrijden. De verslagen zijn opgesteld door de dames van Klipperstars. Foto: Peter Stam. “…Klipperstars dacht het potje al binnen te hebben. Divine veranderde hun verdediging en Klipperstars kreeg het zwaar. Divine had meer pit en was gedreven om te winnen.  Klipperstars wist het niet meer goed uit te spelen en Divine kon goed profiteren….”

Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd Juventus VS Klipperstars 

Schiedam/Sporthal Oost-  Afgelopen zaterdag speelden de dames van Klipperstars hun kampioenswedstrijd tegen de Schiedamse basketbalvereniging Juventus. Een bekende tegenstander voor Klipperstars. Vorig seizoen ging het kampioenschap tussen beide teams en was Klipperstars toen de winnaar. Juventus is altijd een lastig team om tegen te spelen. Ze hebben veel ervaring maar ook jonge en gedreven spelers. Het team was compleet. Een bank vol nerveuze dames. De wedstrijd begon goed voor Klipperstars. Twee snelle scoren in de eerste minuut dat beloofd veel moois. De zenuwen hadden bij sommige teamgenoten toch de overhand en Klipperstars verzwakte vrij snel. In verdediging stond het goed maar de aanval kon duidelijk beter. Juventus ging na 10 min aan de leiding met 11-9.
De 2e periode moest beter. Klipperstars raakte wat gefrustreerd door het gebrek aan goed arbitrage en dat was in het spel terug te zien. Er werd slordig om gegaan met balbezit en er werd weinig gescoord. Klipperstars herpakte zich goed na een time-out en leek het gas erop te hebben. Ze konden de opgebouwde achterstand omgooien naar een voorsprong van 2 punten. Ruststand 19-21.

In 3e periode bleef Klipperstars druk uitoefenen in de aanval. Dit resulteerde in een mooie voorsprong. De verdediging stond sterk en Juventus had moeite om langszij te komen.  Net voor het einde van de 3e periode scoorde Juventus nog een driepunter waardoor de voorsprong werd verkleind met 5 punten. In de 4e periode werd er gelijkmatig gescoord. De wedstrijd was gespeeld en Klipperstars was wederom de kampioen van de 2e Klasse.  De eindstand 30-39. Met nog 1 wedstrijd op het schema kon er ’s avonds een feestje worden gevierd in Nieuw- Lekkerland.

Wedstrijdverslag Klipperstars VS Divine
Nieuw-Lekkerland/ Sporthal de Klipper- De laatste wedstrijd van de competitie. Een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe doet. Het feest is al gevierd en het kampioenschap is binnen voor Klipperstars. Klipperstars begon de wedstrijd goed. Divine wilde natuurlijk winnen van de kampioen en verdedigden er boven op. Klipperstars speelden goed samen maar scoorde te weinig. Divine bleef goed bij en na 10 minuten stond het 9-6.

Klipperstars hervatte het spel uitstekend. Er werden mooie aanvallen gespeeld en De voorsprong gecreëerd door Klipperstars. Divine had deze periode het nakijken en keek in de rust tegen een achterstand aan van 12 punten. Ruststand 25-13. Klipperstars dacht het potje al binnen te hebben. Divine veranderde hun verdediging en Klipperstars kreeg het zwaar. Divine had meer pit en was gedreven om te winnen.  Klipperstars wist het niet meer goed uit te spelen en Divine kon goed profiteren. Er was een time-out nodig om Klipperstars weer op het goed spoor te krijgen. De voorsprong bleef voor Klipperstars. Nog 10 minuten te spelen en een voorsprong van 10 punten. Stand 33-23.

Divine was gretig in de 4e periode. Ze wilden winnen en zette alles op alles om dat te behalen. Klipperstars kon het hoofd niet koel houden en zag Divine steeds dichterbij komen. De laatste 2 minuten waren spannend. Met een verschil van 3 punten wilde Klipperstars de wedstrijd rustig uit spelen. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt door Divine maar Klipperstars kon de vrije worpen niet benutten. Klipperstars speelde de laatste minuut rustig uit en er werd wederom gewonnen. Klipperstars Dames 1 is ongeslagen kampioen geworden in de 2e Klasse en hoop volgend jaar deel te mogen nemen in de 1e Klasse van Rayon West.