ALBLASSERDAM – Twee Alblasserdamse kinderen van vier en vijf jaar oud zijn vanmiddag en vanavond(28 april) ruim vier uur lang vermist geweest. De meisjes Britt Koolmees en Ilayda Kulaksis vertrokken rond 15.00 uur naar sporthal Blokweer op zoek naar een springkussen. Deze werd niet gevonden en daarop besloten de twee buurmeisjes uit de Begoniastraat verder te zoeken. Na een lange tocht te voet, belandden de twee in Nieuw-Lekkerland, bij een huis aan de Middelweg, mét trampoline in de tuin. Het leek de weglopertjes wel wat om daar te gaan springen. Ze belden aan bij Arjan en Mariska van Buren. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Arjan vertelt: ““Rond 18.00 uur stonden de meisjes op de stoep om te springen op de trampoline. Ze zeiden dat ze bij oma aan het logeren waren en ze wezen naar de pasgebouwde huizen aan de Middelweg. Ik dacht: nou dat zal wel, want ik ken nog niet iedereen  die daar woont en liet ze op de trampoline.” Maar haast tegelijkertijd kreeg Arjan’s vrouw wantrouwen. “Mijn vrouw was rond een uur of vier op de fiets naar Alblasserdam geweest en had de kinderen toen ook al zien lopen tussen de bruine brug en de witte brug. We vroegen daarom nogmaals aan de kinderen waar ze vandaan kwamen. Toen zeiden ze iets dat leek op Alblasserdam. Ook vertelden ze hoe ze heetten,” aldus Arjan. De Nieuw-lekkerlanders hebben daarna in het telefoonboek het nummer opgezocht van de ouders van Britt, maar daar werd de telefoon niet opgenomen. “Achteraf logisch natuurlijk, want zij waren de kinderen aan het zoeken. We hebben toen nog een ander nummer geprobeerd met iemand met dezelfde achternaam. Daar werd wel opgenomen en dat bleek een nichtje te zijn van Britt. Zij schrok behoorlijk. We hebben verteld dat ze in Nieuw-Lekkerland zaten. Binnen een paar minuten stonden de ouders en de politie op de stoep. Daarna zijn ze weer meegenomen,” aldus Arjan.

Net na zeven uur sloten de hevig geëmotioneerde ouders hun kinderen weer in de armen. “Wat fijn dat je er weer bent! Maar dit mag je nooit meer doen,” huilde de moeder van Britt. Boos zijn de ouders niet op hun kinderen: “Ze beseffen gewoon totaal niet wat ze hebben gedaan”.  De kinderen hadden bij terugkomst enorme dorst en honger, maar bleven gelukkig ongedeerd. Foto’s en tekst: Peter Stam.

De trampoline in Nieuw-Lekkerland waar de kinderen wilden springen.
De trampoline in Nieuw-Lekkerland waar de kinderen wilden springen.