ALBLASSERDAM – In de nacht van maandag op dinsdag 27 april heeft de politie op het Nieuwland Parc drie verdachten van inbraak/heling aangehouden. Na hun aanhouding bleek in een bedrijfspand op het genoemde industrieterrein te zijn ingebroken. Surveillerende agenten kwamen omstreeks 01.30 uur vanuit Papendrecht via de A15 richting Alblasserdam toen zij een zwaar beladen auto het Nieuwland Parc af zagen rijden. De personenauto met daarin drie mannen van 25 en 26 (2x) jaar uit Rotterdam werd door de agenten aan de kant gezet voor controle. Bij onderzoek in het voertuig werden twee haspels met elektriciteitskabels aangetroffen. Eén van de verdachten transpireerde hevig en wekte argwaan bij de agenten. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De drie mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat de verdachten waren ingesloten, werd het onderzoek op het industrieterrein in Alblasserdam voortgezet. Bij een kraan- en transportbedrijf aan het Nieuwland Parc bleek prikkeldraad te zijn doorgeknipt, troffen de agenten een haspel aan bij de achterkant van het pand en bleek er te zijn ingebroken. Diverse kabels hingen naar buiten en er werden braaksporen aangetroffen. Deze worden onderzocht door de Forensische Opsporing. Ook het voertuig van de verdachten is in beslag genomen voor onderzoek. De mannen zitten nog vast.