ALBLASSERDAM – Het afgelopen weekend stond voor zwem- en polovereniging Wiekslag uit Alblasserdam bol van activiteiten. Vroeg in de middag zwommen Wiekslag’ jongsten onder toeziend oog van burgemeester Bert Blase en wethouder Sjoerd Veerman af voor hun ABC-diploma’s. In de avond genoot de hele vereniging van het eindejaars kampioensfeest, waar onder meer de polodames en de zwemselectie werden gehuldigd.Tussen deze twee evenementen streden jong en oud om de bekers en medailles tijdens de Clubkampioenschappen 2010. Voor veel jeugd was dit een eerste deelname, anderen hadden meer ervaring, en voor iedereen was het een gezellige en bovendien sportieve namiddag.  Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Uiteindelijk zorgde deze Clubkampioenschappen voor een aantal frisse kampioenen. Bij de jongsten onder ons drukte Jilena Baggerman een stempel op de wedstrijd, want terwijl zij in de vroege morgen nog had aangemeld werd zij kampioen bij de categorie 2002 en eerder, voor Celina Brandt en Amber Westra. Wesley Wolf kon zich zo noemen bij de jongens, gevolgd door Lars van de Voorde. In de gemixte categorie 2001/2002 moesten de meiden in dezelfde series meezwemmen als de jongens. Eline Verveer hield daar knap stand, en eindigde op een bronzen plaats. Boven haar was Odin Kruithof baas boven baas een aantal seconden voor Ryan de Laat.

Daar waar de twee voorgaande categorieën de schoolslag, rugslag en vrije slag over één baantje moesten doen, was het voor de geboortejaren 1996 t/m 1999 de bedoeling dit over twee baantjes te doen (plus een baan vlinderslag). Bij de categorie 1998/1999 betekende dit dat Cheyenne Visser ruim boven Romy de Laat en Kimberley Westra eindigde. Cheyenne hield het gat op vier seconden, Rens Julicher zorgde echter voor een straatlengte voorsprong door eerste te worden met meer dan dertig seconden verschil. Zo groot waren de verschillen niet bij categorie 1996/1997, daar wisten Ruben van Erk en Daphne Scheurwater desalniettemin afgetekend te winnen.

Ten slotte was het natuurlijk de beurt aan de categorie vanaf het geboortejaar 1995: de senioren. Zij zwommen alle slagen over 100 meter met uitzondering voor de 50 meter vlinderslag. Bij de dames werd de titel behaald door Vivianne van den Broek die Milou Julicher en Dian Kortleve op respectievelijk vijf en een kleine elf seconden afstand hield, volgens gespekken in de wandelgangen was dit voornamelijk dankzij een mooie schoolslagprestatie. Bij de heren mocht het geen verrassing heten dat Robbert Donk de titel op zijn naam schreef, voor Marcel Noordermeer en een knap presterende Johnno Peters.

Als aanvulling op deze bekende afstanden werd ook een ludiek onderdeel gezwommen, waarbij menig kampioen onder moest doen voor inventieve zwemmers. Dat zorgde voor een saamhorige en sportieve sfeer. Dankzij deze behendigheidsraces en goede atmosfeer was dit evenement een excellente aanvulling op een feestelijk Wiekslagweekend.