PAPENDRECHT – Een plezierjachtje, dat op de kant werd gerestaureerd aan Jachthavenweg in Papendrecht heeft vanmiddag in brand gestaan. Rond vijf uur ontdekte een vrouw vanaf haar boot de brand bij haar overbuurman. Ze bedacht zich geen moment en pakte haar eigen brandblussertje en begon met blussen. “Maar dat had zo weinig invloed dat ik snel ben weggegaan, omdat ik bang was dat er gasflessen aan boord waren,” vertelt de vrouw. Niet veel later arriveerde de brandweer die was gealarmeerd door kijkers aan de overkant van de haven. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De brandweer schaalde bij aankomst op naar middelbrand, maar wist de brandhaard snel te doven. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. “Ik weet wel dat zo’n twee uur voor de brand de eigenaar al van het terrein was. Hij was vandaag zijn boot aan het schuren. Ik denk dat er wat is gaan smeulen ben branden,” aldus de vrouw die de bluspoging waagde. De schade aan het jachtje is aanzienlijk. De hele betimmering aan de binnenkant moet waarschijnlijk worden vernieuwd. Foto’s: Peter Stam en Alex van Vuuren.