OUD-ALBLAS – Twee mannen uit Oudewater en Linschoten van respectievelijk 18 en 21 jaar zijn afgelopen nacht staande gehouden op de Wilgenlaan in Oud-Alblas. Een alerte bewoner belde omstreeks 03.00 uur de politie dat twee verdachte personen diverse auto’s bekeken. De agenten zetten met hun dienstvoertuig het dorp dicht waarna een zwarte auto hen tegemoet kwam rijden. De twee inzittenden werden staande gehouden en gaven aan dat zij zojuist een meisje hadden afgezet. De agenten troffen in het voertuig twee schroevendraaiers en een zaklamp aan. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Op basis van dit magere bewijs konden de twee niet worden aangehouden op verdenking van het plegen van inbraak en konden zij hun weg weer vervolgen. Via de N216 reden de twee richting Papendrecht om via de A15 richting Rotterdam hun weg te vervolgen op de A16. Tijdens de rit maakte de bestuurder steeds schijnbewegingen om af te slaan en daarna weer rechtdoor te rijden. Bij de splitsing A16/A20 reed men over een wit verdrijvingsvlak. De twee krijgen een boete van in totaal 400 euro voor het niet aangeven van de richting, het 2x niet dragen van een autogordel en het rijden over het verdrijvingsvlak. Mede vanwege auto- en woninginbraken die ’s nachts worden gepleegd, controleert de politie veelvuldig auto’s die zich in de nachtelijke uren in woonwijken ophouden. Zij is daarbij zeer afhankelijk van meldingen van mensen die verdachte situaties waarnemen. Getuigen kunnen in zo’n geval direct contact opnemen met de politie via het alarmnummer 112.