ALBLASSERDAM – De 19-jarige Patrick van der Elst is dit jaar met zijn straat de Vondellaan ver in de top 500 terecht gekomen wat betreft de landelijke klimaatstraatfeestactie. De Alblasserdammer wist met tal van activiteiten zoals de ‘warmetruiendag’ zeven plaatsen hoger dan vorig jaar te komen en kwam daarmee op de negentiende plaats. 29 mei wordt het feest uitbundig gevierd; iedereen is hartelijk welkom. Klik op Lees Verder om meer te weten te komen over het feest.

Patrick, die mede door zijn lidmaatschap in de Jeugdgemeenteraad van Alblasserdam zit, goede contacten heeft met ondermeer wethouder Sjoerd J. Veerman, heeft sinds kort de CDA- campagnefiets mogen omtoveren tot Klimaatfiets. De Alblasserdammer probeert zoveel mogelijk mensen te activeren om op 29 mei langs te komen.

“Ik ben ontzettend blij dat we weer hebben gewonnen. Omdat we zo hoog in de top 500  zijn gekomen, krijgen we een feestpakket en vijfhonderd euro aan C1000 bonnen. Daarvan huren we ‘s avonds een bandje in en organiseren een barbecue,” aldus de Alblasserdammer.

Zaterdag 29 mei overdag is er volgens Patrick van alles te doen in de straat. “Er is een springkussen, een rommelmarkt, een schaapsscheerder, een tuincentrum, fitness en nog veel meer!”

Patrick is ook landelijk al opgevallen met zijn activiteiten. Behalve diverse artikelen op internet, is hij drie weken geleden door iemand van Klimaatstraatfeest gebeld of hij, als jonge actieveling, ambassadeur van de provincie Zuid-Holland wilde worden. “Hier heb ik geen nee tegen kunnen zeggen,” vertelt Patrick. “Wat het precies inhoudt moet ik allemaal nog allemaal nog horen. Maar het lijkt me leuk.”

Het evenement begint zaterdag 29 mei vanaf 11.00 uur en vindt plaats in de Roemer Visscherstraat en deels op het grasveld bij de Vondellaan. Mensen die op de braderie of rommelmarkt willen staan kunnen zich opgeven via klimaatfeest@famvdelst.nl. Sponsors zijn ook van harte welkom.