BLESKENSGRAAF – Een man die aan het werk was op een boerderij aan de Melkweg in Bleskensgraaf, is vanochtend(maandag) rond kwart over vijf in een gierput gevallen. Brandweerlieden van Bleskensgraaf wisten de man met een ladder te redden en droegen hem over aan het ambulancepersoneel. Hoewel de boer bij kennis was, is het nog niet duidelijk wat voor letsel hij heeft opgelopen. Omdat de man was onderkoeld en de kans bestaat dat hij wat gier in zich heeft gekregen, is hij met prio 1 (zwaailicht + sirene) afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wordt hij verder behandeld. Klik op Lees Meer om verder te lezen en de foto’s te bekijken.

Hoe de man in de stinkende put is gevallen is niet duidelijk, het zou kunnen dat er een rooster niet goed lag. Behalve brandweer Bleskensgraaf werden ook de traumahelikopter (lifeliner 2), de duikers van Dordrecht (WO166) en de Officier van Dienst van de Alblasserwaard gealarmeerd. Na de redding heeft de brandweer de gebruikte spullen weer schoongemaakt. Foto’s: Peter Stam.