ALBLASSERDAM – Het grote verjaardagsfeest van christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam was gisteren op zijn minst ‘spectaculair’ te noemen. Van heinde en ver kwam het publiek om het feest mee te vieren. In sporthal Blokweer genoot zo’n 700 man van optredens van onder meer musicalster Pia Douwes en vocal Popgroup Re-Flax. Verder waren de Alblasserdammers getuigen van spetterende lichtshows gedecoreerd met de kunstigste toeren op hoog niveau door KDO uit Alblasserdam. Later misschien een nog wat uitgebreider verslag. Maar soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden. Klik dus op Lees Meer om een hele serie foto’s te bekijken. Deze serie is gemaakt door Debora van der Kuijl en Peter Stam. Als u op Lees Meer klikt kunt u helemaal onderaan het verslag lezen, geschreven door ‘een toeschouwer’.Meer:

Spectaculair feest van jarige Soli Deo Gloria 

ALBLASSERDAM – Dat Music and Motion een bijzonder concert moest worden was in de pers reeds diverse malen aangekondigd, maar wat de 110- jarige muziekvereniging Soli Deo Gloria afgelopen zaterdag heeft laten horen en vooral ook zien overtrof ieders verwachting. “Een concert van de muziekvereniging, in een sporthal. Wat moet dat nu worden?”- zal het publiek onderweg naar de sporthal gedacht moeten hebben.

Maar bij binnenkomst blijkt al snel dat Soli er geen gras over heeft laten groeien. De sporthal is door Match A&V uit Nieuw Lekkerland omgetoverd tot een ware concerthal. Het plafond vol met lichtbalken en geluidsboxen en een podium van 300 m2 vult de zaal, het circustheater is er niets bij. Nog geen noot gespeeld, het oogt nu al spectaculair.

Rond de klok van 20.00 uur heeft de zaal zich volledig gevuld met publiek dat van heinde en verre (Duitsland) de weg naar Alblaserdam had gevonden. Zo’n 700 hoofden kijken naar de opening van deze o zo bijzondere avond. Het aangekondigde Music and Motion gaat van start.

Het podium is nog leeg. Helemaal achterop het podium begint een koperensemble met “A Queens Fanfare”. De kop is eraf. Langzaamaan vult het podium zich met spelers, BOEM, licht aan en “Let me entertain You” van Robbie Williams, uitgevoerd door alle deelnemers van de avond. Wat een ontzettend spectaculaire opening! De toon van de avond is gezet.

Muziek maken, springen, dansen en zingen was blijkbaar het recept voor deze spectaculaire avond. Fanfare en MPB van SDG, gymnastiekvereniging KDO, Vocal Popgroup Re-Flax en natuurlijk Pia Douwes zorgden voor een gevarieerde avond.

 Het gaat veel te ver om hier alle stukken de revue te laten passeren. Maar enkele uitspringers waren bijvoorbeeld “Silence and I” gezongen door de mannen van Vocal Popgroup Re-Flax. Kippevel. Of soliste Anne-Ruth van Driel die op trombone haar vertolking van “Feeling Good” van Michael Bublé “zong”. Of de onverwachte rap van presentator Dirk Louter. En natuurlijk, last but not least de optredens van superster Pia Douwes met het ingetogen “Inspiratie” en haar overbekende “Mijn leven is van mij”. Wat een ongelofelijke ster heeft Soli Deo Gloria naar Alblasserdam weten te halen. In één woord grandioos.

Rond de klok van 23.00 werd tot slot de toegift “A Brand New Day” door alle deelnemers nog eens ingezet.

 In sporthal blokweer ben ik afgelopen zaterdag getuige geweest van een onvergetelijke concertavond. Eentje die in Alblasserdam nog niet vaak (misschien wel nooit eerder) is vertoond. Ik hoop dit nog eens mee te mogen maken. Meer informatie over de vereniging die dit feest organiseerde vind u vast en zeker op www.sdgalblasserdam.nl

Met vriendelijke groet,

Toeschouwer Music and Motion