PAPENDRECHT – Een brand in een stroomverdeelstation heeft voor overlast gezorgd. Op donderdagavond 15 april 2010 omstreeks 21.40 uur brak brand uit in een losstaand verdeelstation in het winkelcentrum aan de Veerpromenade in Papendrecht. Deze brand gaf een flinke hoeveelheid rook en stank die bijvoorbeeld door kieren terechtkwam in de opslagruimte en het kantoor van een supermarkt. Ambulancepersoneel controleerde zeven personeelsleden van deze supermarkt en een van hen moest mee voor verder onderzoek in het ziekenhuis. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Foto: Pieter Schot van Hulpdiensten.net.

 Door de brand viel de stroom uit bij onder andere de verlichting in de trapportieken, lift en elektrische deuren. Bewoners van omliggende huizen kregen tijdelijk opvang in een eetcafé. Nadat de brandweer metingen verricht had in hun woningen mochten zij allemaal terug. Voor middernacht waren de 21 mensen weer thuis. De brand is waarschijnlijk ontstaan door sluiting in het verdeelstation. De brandweer Papendrecht bestreed het incident met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.