ALBLASSERDAM – Bewoners van de huizen rondom de aanlegplaats van de Waterbus in Alblasserdam (De Werven) zijn met veel dingen in hun wijk niet blij. Ze zijn bang dat de huizen om hun huizen heen “krotten” worden. “En er is nog steeds geen zich op wanneer de bouw af is,” schrijft bewoner René Bas aan de gemeente. Dat de situatie de laatste tijd is verslechterd concludeert Bas uit: “1. De beloofde ondergrondse containers niet worden geplaatst. Klik op Lees verder om dit bericht helemaal te lezen. En klik hierrrrrrrr om de brief van bewoner Bas te lezen.

2. Er meer woningen worden gebouwd dan was gepland. 3. Er steeds niet medegedeeld wordt aan mij als bewoner over de voortgang of wijzigingen van het project. 4. De bouwer regelmatig de enige uitvalsroute uit het deel “de Straten” gebruikt om te laden en lossen. Waardoor passanten er niet langs kunnen. 5. de gemeentelijke heffingen wel elk jaar stijgen, terwijl we  daar niets anders dan weer een jaar ergernis voor terug krijgen,” aldus Bas in een brief aan de gemeente.

Een andere bewoonster roept via vriendennetwerk hyves kopers van “het 1e uur” op zich te verzamelen zodat er een gezamenlijke actie opgezet kan worden met de hulp van een advocaat. “We pikken het niet langer, hier moet wat aan gedaan worden.”

Over de vorderingen wordt u via deze site op de hoogte gehouden. Hieronder een verslag van december vorig jaar. Ook over deze werven.

‘Bang voor Madurodam aan de Noord’

woensdag 16 december 2009 18:32
ALBLASSERDAM – Bewoners van De Werven (de nieuwbouwwijk tegenover het Cortgene) zijn bang voor de bouw van armoedige miniatuurhuisjes in hun wijk. Door de economische crisis wil de gemeente het beeld/kwaliteitsplan van het bouwtraject buiten werking stellen omdat anders de afbouw van de huizen in gevaar komt. Hierdoor worden de huizen in minder goede kwaliteit en wat soberder gebouwd dan de bedoeling was.

Door Peter Stam
Maarten Verschoor van de bewonerscommissie De Werven vindt dat de gemeente zich niet mag laten leiden door een tijdelijke crisis. “De Werven is een beeldbepalend gebied voor Alblasserdam. Moeten mensen vanuit alle werelddelen op weg naar de molens tegen zulke armoedige huizen kijken? Dat lijkt me niet de bedoeling. Het wordt anders een Madurodam aan de Noord”, aldus Verschoor tijdens de commissievergadering die vorige week werd gehouden. Volgens PvdA-raadslid Jan Lok is het onzin dit gebied beeldbepalend voor Alblasserdam te noemen. “Je kan tegenwoordig geen stukje Alblasserdam opnoemen of het is beeldbepalend en karakteristiek. Er moeten in dit geval gewoon woningen komen en soms moet je dan plannen bijstellen. Het dorp heeft altijd al kleine woninkjes gehad. Wat dat betreft past het nog steeds bij Alblasserdam. We begrijpen dat de oorspronkelijke bouw mooier zou zijn, maar we moeten inspelen op de crisis.”

Stevige kritiek kwam van Aart Boele van de SGP op het handelen van wethouder Veerman. “Dit is de vijfde keer dat we over het plan praten en nog steeds is er geen definitief bouwplan. Ik was in de veronderstelling dat het plan uit het voorjaar het ultieme plan zou zijn en nu blijkt dat dit nog steeds niet het geval is. Wethouder, dit had echt niet gemogen! U heeft een communicatieprobleem. Laten we eerst eens op scherp zetten wat het bouwplan wordt. Een discussie over een beeld/kwaliteitsplan lijkt me nu zinloos.” Veerman was het niet helemaal eens met deze kritiek: “De aannemer wil pas een definitieve bouwaanvraag indienen als hij weet welke welstandsnormen er zijn. Anders loopt hij kans dat een plan van veertigduizend euro wordt afgewezen en is hij dus zijn geld kwijt.” De voorzitter van de vergadering heeft na deze woorden de discussie over de werven, tegen de zin van de bewoners, doorgeschoven naar volgend jaar totdat helder is wat er nu op tafel ligt en waar nog aan moet worden gewerkt.