ALBLASSERDAM – Bewoners van de Vondellaan in Alblasserdam willen graag dat een aantal bomen, tijdens de reconstructie van hun straat, gespaard blijft. De gemeente wil in het totaal zestig bomen kappen, omdat deze anders na het ophogen van de straat, het alsnog gaan begeven. “We zijn druk in gesprek met de bewoners die tegen de kap zijn,” aldus projectleider Lex Koelewijn. Bewoner Nico Treure zegt het heel jammer te vinden als de bomen gekapt worden: “Ik weet dat het moeilijk is om de bomen te behouden, maar we zetten alles op alles om het voor elkaar te krijgen. Als het niet lukt is het heel jammer, maar we gaan ons niet vastbinden aan de bomen. We hebben dan pech gehad.” Eind deze maand is waarschijnlijk duidelijk wat er met de bomen gebeurt. Klik op Lees Meer om te zien voor welke bomen een kapvergunning is afgegeven.

Bomen waarvoor een kapvergunning is afgegeven:

Mesdaglaan 4 wilgen + elzen
Ferdinand Bolstraat 1 iep
Paulus Potterstraat 1 linde
Willem Marisstraat 3 linden
Tooropstraat 2 linden
Wandelpad langs school de Loopplank, tussen Ferdinand Bolstraat en Pieter de Hoochplaats 12 esdoorns
Rembrandtlaan tussen nr. 65 en 97 5 linden
Rembrandtlaan tussen nr. 1 en 15 1 linde
Groenstrook langs Rembrandtlaan tussen Pieter de Hoochplaats en Nicolaas Beetsstraat1 els + 1 eik + 1 metasequioa
Groenstrook langs Rembrandtlaan t.h.v. de skatebaan 2 esdoorns
Groenstroken rond speelterrein Jacob Catsstraat 8 linden
Vondellaan tussen nr. 103 en 133 2 linden
Vondellaan t.h.v. de dierenkliniek 7 linden
Potgieterstraat 6 essen
Staringstraat 3 essen
Bilderdijkstraat tussen nr. 16 en 28 4 esdoorns