ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT – Duizenden Feyenoordsupporters hebben vannacht (vrijdag op zaterdag) de nacht doorgebracht voor de deuren van de Nederlandse Primera-winkels. Ook in Alblasserdam en Papendrecht zaten tientallen aanhangers van de Rotterdamse voetbalclub te wachten tot de kaartenverkoop van 9 uur. Per vestiging kunnen ongeveer twintig kaarten worden verkocht. “Het is de tweede keer in dertig jaar dat Feyenoord tegen 020 (Ajax, red) moet spelen in de bekerfinale van de KNVB, dus ik moet en zal die kaarten hebben,” vertelt de Papendrechtse Feyenoordfan Erwin Haak die als eerste vanaf gisterenmorgen tien uur voor de winkel bij de Meent in een stoel zit te wachten. Klik op Read more voor meer foto’s en meer tekst.

Met een straalkacheltje en in tuinstoelen zitten tientallen fans uit Papendrecht op dit moment van schrijven (01.00 uur) voor de deuren van de Primera bij de Meent te wachten. Raymond van Coevorden en Erwin Haak zaten vrijdagochtend als eerste voor de deur. Met een engelengeduld wachten zij tot de verkoop gaat beginnen.

“Waarom we zo gestoord zijn weten we zelf niet, maar Feyenoord zit gewoon in je hart. Daar word je mee geboren,” vertelt John Diependaal,een van de supporters. Opvallend is dat geen van de supporters ook maar één keer het woord Ajax in de mond neemt. Volgens Erwin Haak heeft dat een reden: “Wij vinden Ajax een arrogante club en willen de naam daarom gewoon niet uitspreken. Vandaar dat we het altijd over ‘020’ of ‘de neuzen’  hebben.”

Voor de aanhangers van de club is het daarom ook haast onuitstaanbaar als iemand uit de omgeving van Rotterdam voor ‘020’ is. “Als je onder de rook van Rotterdam bent opgegroeid en je bent niet voor Feyenoord dan zit er volgens mij echt een steekje los hoor,” aldus Raymond van Coevorden.

Alblasserdam
Ook in Alblasserdam zit op dit moment een aantal mensen voor de deuren van winkelcentrum het Makado. Het is daar wel rustiger dan in Papendrecht maar volgens Gerrit Lodder, die vanochtend om 9 uur als eerste present was, wordt het vannacht nog wel een stuk drukker: “Ik verwacht dat rond vijf uur veel meer mensen komen. En rond negen uur zal het wel één grote stormloop worden. Er is lang niet voor iedereen een kaartje.”

Vanaf 9 uur zijn de kaarten te koop in alle Primera-winkels. De kaarten kosten dertig euro per stuk en de verwachting is dat alle 8850 kaarten binnen een paar seconden zijn uitverkocht. De bekerwedstrijd tussen de twee aartsrivalen is op 25 april.