ALBLASSERDAM – Bridgeclub De Mijlpaal uit Alblasserdam heeft gisteren (witte donderdag) haar jaarlijkse Paasdrive gehouden in Landvast. Er was voor iedereen prijs. De vereniging kwam onlangs in de publiciteit toen Ad Cardon(PvdA) de club in de gemeenteraadsvergadering aanhaalde. Hij vertelde dat de bridgeclub zich in eerste instantie met hand en tand verdedigde om hun gebouw De Mijlpaal te verlaten, maar nu naar hartenlust iedere week samenkomt in Landvast. Zijn inschatting is dat het ook zo gaat met de WAO-belangengroep. Deze groep moet uit het gebouw en ook verhuizen naar Landvast. Zij zijn het hier niet mee eens en zijn inmiddels een handtekeningenactie begonnen. (zie eerdere berichten op deze site) Klik op Read More om verder te lezen.

Hennie Goedegebure van de 86-ledentellende bridgeclub, kan alleen maar beamen wat Cardon onlangs vertelde. “Landvast is inderdaad een veel betere locatie voor ons. We hoeven ons niet meer te schamen om nieuwe leden uit te nodigen. Het oude gebouw was oud en vies. Toch waren we er aan gehecht, maar we zouden echt niet meer terug willen naar de Mijlpaal.”

Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. In wedstrijdbridge (Engels: duplicate bridge) is bewust gestreefd naar het zoveel mogelijk uitschakelen van de factor ‘geluk’ als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, geheugen en logisch denken en goede samenwerking tussen partners.