ALBLASSERDAM – Het komende halfjaar duurt het aanzienlijk langer om Alblasserdam uit te komen. Vanaf maandag 19 april is het dorp wegens uitgebreide wegwerkzaamheden niet meer te verlaten via de Dam. De enige route om uit het Damdorp te komen is, ook voor zwaar vrachtverkeer, via de Oude Torenbrug en anders via de dijk naar Nieuw-Lekkerland. “Dat het drukker gaat worden is zeker. Dat mensen er hinder van ondervinden is ook zeker, maar we proberen het tot een minimum te beperken,” aldus voormalig verkeerswethouder Catharina Leeuwis, afgelopen woensdag tijdens de raadsvergadering. Klik op Read More om verder te lezen.

Elke ochtend een verkeersinfarct verwacht Leeuwis niet in Alblasserdam, maar dat de verkeersdrukte gaat toenemen staat vast. “We proberen de overlast te beperken door het inzetten van verkeersregelaars en het aangeven van een duidelijke omleidingsroute,”aldus Leeuwis.

De Dam is één van de belangrijkste verkeersontsluitingen in Alblasserdam. Vanaf 19 april wordt alles opgehoogd, verbreed en opnieuw ingericht. Vanwege de werkzaamheden met zwaar materiaal en vanuit veiligheidsoverwegingen is slechts één rijstrook beschikbaar. “We hebben overlegd met de hulpdiensten en na het uitvoeren van een verkeersonderzoek hebben we gekozen voor de richting “het dorp in,” vertelt Leeuwis. Er geldt vanaf die tijd een maximum snelheid van dertig kilometer per uur.

Verkeer richting de A15 (“het dorp uit”) wordt omgeleid via de Oude Torenweg. Dit is de meeste veilige en wat betreft doorstroming de meest geschikte omleidingsroute, waarbij het noodzakelijk is tijdelijk zwaar verkeer op deze route toe te staan. Zowel Alblasserdam in als uit.

 Leeuwis nam tijdens de vergadering een voorschot op de informatieavond die overmorgen (donderdag) in Landvast plaatsvindt. De voorlichting begint om 19.00 uur in cultureel centrum Landvast.