PAPENDRECHT – Jeugdcentrum Interval in Papendrecht heeft vanmiddag (dinsdag 30 maart) korte tijd in brand gestaan. De circa twintig kinderen konden tijdig het gebouw verlaten. Rond kwart over vier ontstond, om nog onduidelijke redenen, brand in het toilet. Het vuur breidde zich snel uit naar de hal, maar werd door een zeer kordate bedrijfshulpverlener van Interval bestreden met brandblussers. En met succes; de BHV’er wist uitbreiding te voorkomen, zodat het gebouw behouden bleef. De even later gearriveerde brandweer heeft de ruimte geventileerd en ook de jassen van de kinderen in veiligheid gesteld. Er is behoorlijk veel schade bij de wc’s en de politie sluit brandstichting niet uit. Morgen doet de technische recherche onderzoek naar de brand. Volgens de brandweer is het gebouw dankzij het snelle blusoptreden behouden gebleven. “Het had zonder de blusactie zeker uitslaand geworden,” aldus een brandweerman. Foto’s: Alex van Vuuren. Klik op Read More om meer foto’s te bekijken.

Meer