ALBLASSERDAM – Garagebedrijf Bochanen uit Alblasserdam heeft onlangs een rekening van 34.000 euro gepresenteerd gekregen voor de gemaakte kosten van de brandweer. Op 6 januari van vorig jaar brak bij het bedrijf een grote brand uit, waarna de brandweer met groot materieel is uitgerukt. Tot laat in de nacht werd er nageblust. Normaal gesproken hoeven deze kosten niet te worden betaald, maar omdat er sprake is van brandstichting wil de overheid het bedrag op iemand verhalen. Klik op Read More om verder te lezen.

En daar zit volgens Ben Bochanen het probleem: “De verzekering van één van de daders keert niet het hele schadebedrag uit en de andere daders zijn niet verzekerd. Daardoor wordt de rekening naar ons doorgeschoven en zitten we met een totale strop van 2,5 ton,” vertelt Ben. “En het ergste is nog dat de niet-verzekerde ouders nooit meer wat van zich hebben laten horen. Geen bloemetje, geen kaartje, niks. Dat terwijl ze christelijk zijn. We hoeven niet perse geld te zien, maar ze kunnen toch wel bijvoorbeeld een dag komen helpen met een verhuizing of een keer komen schoonmaken? Maar nee hoor, het is en blijft ijzig stil.”

Ondanks de schadepost van 250.000 euro gaat het financieel behoorlijk goed met het garagebedrijf. Onlangs heeft het bedrijf zelfs een nieuwe ruimte gekocht aan Ampèrestraat in Alblasserdam. Het bedrijf was al, vlak na de brand, gevestigd in deze straat maar heeft daar nog een pand bijgekocht.