ALBLASSERDAM – Scholier en fotograaf Gerwin Kassels die vorige week een verkeersdrama in Alblasserdam wist te voorkomen, is daarvoor door burgemeester Blase beloond. De 16-jarige jongen wist het verkeer op een knappe manier in goede banen te leiden, nadat een grote vrachtwagen op de rotonde bij de Edisonweg was gecrasht. Met een geel hesje aan, stuurde hij op vakkundige manier de lijnbussen tegen het verkeer in over de rotonde. Deze liepen daardoor geen vertraging op. Het college en de burgemeester van Alblasserdam waren hem zo dankbaar voor zijn daad, dat zij Gerwin een bedankbrief stuurden, met een daarbij een riante beloning. Klik op Read More om verder te lezen.

Het is niet de eerste keer dat Gerwin het verkeer in goede banen heeft geleid. Bij zeker vijf andere incidenten wist hij telkens weer een chaos te voorkomen. Waarom hij dat doet? Dat weet hij zelf eigenlijk niet: “Dat vind ik gewoon leuk. Bij de meeste ongelukken ben ik als één van de eerste aanwezig, omdat ik een pieper heb. Als ik zie dat het verkeer niet meer goed doorstroomt, trek ik mijn gele hesje aan en ga ik het verkeer regelen,” aldus de Alblasserdammer. Tot slot noemt Gerwin het heel ‘attent’ en ‘netjes’ dat de gemeente Alblasserdam hem de brief en een fooi heeft gestuurd. “Ik vind het echt heel leuk dat ze dit hebben gedaan,” glundert hij. Foto’s en tekst: Peter Stam.