ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT – Een 47-jarige Alblasserdammer is gisterenavond (donderdag) zwaargewond geraakt, toen hij na een frontale botsing, met zijn auto de dijk af schoot. Het ongeluk gebeurde rond zeven uur bij de Scheepvaartweg in Papendrecht. Een vader en dochter die onder aan de dijk zaten te vissen, raakten ook gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Klik op Read More voor meer tekst en foto’s.

Bovenstaande bericht moet u niet al te serieus nemen, want het ging om een oefening. Brandweer Papendrecht heeft gisterenavond in samenwerking met brandweer Alblasserdam een eindoefening gehouden, waarbij het bericht hier boven één van de onderdelen was.

De eerste melding voor het korps Papendrecht begon met een autobrand. Hierbij zouden geen gewonden zijn. Toen de brandweer aankwam, bleek dat een automobilist, die afgeleid werd door de brand, frontaal op een busje uit Polen was gebotst en van de dijk was gevlogen. Ongelukkig genoeg knalde de auto ook nog eens op een visser die met zijn dochter bij de rivier stond. (Alle slachtoffers waren leden van de jeugdbrandweer.)

Voor de brandweer de klus om alles zo snel en vakkundig mogelijk op te lossen. Zo moest er een autodak worden afgeknipt, een patiënt liggend omhoog gehesen worden, een autobrand geblust worden en dan ook nog eens zorgen dat er niet te veel omstanders in de weg zouden lopen. Na ruim een uur zat de klus er op. Het korps is geslaagd en weer een stap verder.