ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase en wethouder Sjoerd Veerman hebben zondagavond een bezoek gebracht aan de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland. Ze woonden een preek bij van dominee Gerritsen. Hij is predikant in het Canadese dorp Salford, maar is de komende weken met verlof in Nederland. Blase, die nog niet zo lang burgemeester is in Alblasserdam, bezoekt samen met wethouder Veerman alle zeventien kerken in Alblasserdam om zo te weten te komen wat mensen drijft. Klik op Read More om verder te lezen.

Door Peter Stam
Even keken de kerkgangers van de bevindelijk gereformeerde gemeente vreemd op toen de burgemeester en de wethouder plaatsnamen op de voorste rij. Sommige mensen die het bezoek nog niet doorhadden werden er door de dominee op geattendeerd toen hij hen voordroeg in het gebed. Na de dienst heeft het tweetal gesprekken aangeknoopt met enkele kerkgangers. Het viel Veerman op dat de kerk maar ook de parkeerplaatsen flink vol waren. “De tijd dat er op zondag niet met de auto werd gereden is helaas voorbij.” Alblasserdam is met zoveel kerkelijke stromingen volgens Veerman een bijzonder dorp. “De kerkgangers lezen dezelfde Bijbel, Gods Woord, in verschillende vertalingen. De bron is gelijk, maar de uitwerking is heel verschillend. Dat is boeiend om mee te maken en vooral nuttig om te leren begrijpen waarom mensen doen en denken zoals ze doen. Samen zijn we één dorp”, aldus de CDA’er. Omdat de burgemeester en het college streven naar goede contacten in de Alblasserdamse samenleving is besloten een bezoek te brengen aan alle kerken in Alblasserdam. Het begon in januari met de Ichtuskerk waar afscheid werd genomen van dominee Bevelander, gevolgd door een bezoek aan de Hersteld Hervormde Kerk. Enkele weken geleden bracht het tweetal een bezoek aan de Gereformeerde Gemeente in Nederland in de Kerkstraat. En gisteren dus aan de Oud Gereformeerde Gemeente. Het volgende kerkbezoek staat gepland op zondag 18 april aan de Jozuagemeente in de Ampèrestraat.