ALBLASSERDAM – De SGP uit Alblasserdam is in de landelijke top 10 terecht gekomen wat betreft stemmenwinst voor de gereformeerde partij. De Alblasserdamse partij staat met 179 stemmen winst op de achtste plaats. Bovenaan de lijst staat Barneveld met 641extra stemmen . De analyse is een vergelijk met de vorige gemeenteraadsverkiezingen en is te vinden in ‘De Banier’ van 19 maart ’10. De Banier is het lijfblad van de partij. Naar alle waarschijnlijkheid mag de partij samen met het CDA en de PvdA Alblasserdam de komende vier jaar gaan besturen. De SGP heeft in heel Nederland 13 raadszetels erbij in vergelijk met de verkiezingen van 2006.

Ook Nieuw-Lekkerland, waar de SGP de grootste partij is geworden, wordt in de statistieken genoemd. Deze gemeente heeft namelijk een zetelwinst behaald en staat daarom op nummer 7 in de top 18.

Tot slot blijkt de SGP over behoorlijk wat zelfspot te beschikken. In het tijdschrift werd deze ‘glossy’ afgebeeld. Die voor de grap door een D66’er werd gemaakt.