ALBLASSERDAM – Een meer dan twintig meter lange vrachtauto is vanmiddag rond half één van de weg geraakt bij de rotonde aan de Edisonweg in Alblasserdam. De Turkse chauffeur die geen woord Nederlands verstond, had de bocht wat te ruim genomen en was daardoor met zijn vrachtauto in de berm beland. Doordat hij precies met zijn wielen op een put in het gras terecht was gekomen, kwam hij muurvast te zitten. Een groot deel van de rotonde werd hierdoor afgesloten. Een toevallig passerende fotograaf uit Alblasserdam wist een verkeerschaos te voorkomen, door zelf een geel hesje aan te trekken en het verkeer te gaan regelen. Het duurde namelijk meer dan een half uur voordat er politie ter plaatse was. Gerwin Kassels, de fotograaf zorgde er verder voor dat bussen richting Dordt en Papendrecht geen vertraging opliepen. Hij stuurde ze links over de rotonde. (zie onderste foto) Na twee uur kon de vrachtwagen worden weggesleept door een bergingsauto. Daarna kon hij zijn weg naar Venlo vervolgen. De weg raakte licht beschadigd. Klik op Read More om meer foto’s te zien.  

Meer: