NIEUW-LEKKERLAND – 27 kinderen uit groep zeven van de ds. Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland hebben afgelopen woensdag samen met burgemeester Rinus Houtman 24 bomen geplant. Het planten van de platanen aan de Planetenlaan stond in het kader van de 54e nationale boomfeestdag. Alle kinderen kregen een kleine schep waarmee de toch wel zware kleigrond rondom de wortels werd gegooid. Na een uur zweten, zat de klus er op. Het motto voor de nationale boomfeestdag was: Bomen maken onze buurt. Een betere slogan was haast niet denkbaar. De leerlingen mogen nu elke dag genieten van de boom die ze zelf voor of dichtbij de school hebben geplant. Overigens was Nieuw-Lekkerland de enige gemeente van De Waard die meedeed aan de nationale boomfeestdag en hebben alleen kinderen van de Van der Veldenschool bomen geplant. Klik op Read More om alle foto’s te bekijken. Het totaalpakket van de foto’s in helemaal onderaan de pagina te downloaden.Meer:

Klik hier voor  deel 1

Klik hier voor deel 2

Klik hier voor deel 3

Klik hier voor deel 4