ALBLASSERDAM – Een 32-jarige verwarde man uit Alblasserdam is vanochtend (dinsdag 16 maart) vroeg aangehouden nadat hij vanaf zijn balkon met een zwaard naar beneden was gesprongen. Daarvoor had hij glas naar beneden gegooid. De politie hield hem rond 03.30 uur aan, omdat hij een groot gevaar vormde voor zichzelf en zijn omgeving. De man had vanaf zijn woning op de eerste verdieping van een flatgebouw glas naar de agenten gegooid. Klik op Read More om verder te lezen. Nadat hij was gesprongen, rende de man weg. Agenten zetten de achtervolging in en spraken de man aan bij de Fazantstraat. Hierbij richtte hij het zwaard naar de agenten en uitte diverse bedreigingen. De agenten trokken hun wapen en waarschuwden dat er geschoten zou worden als hij het zwaard niet zou laten vallen.

De man werd uiteindelijk in een hoek gedreven, waar de agenten pepperspray gebruikten om hem in bedwang te krijgen. Op het politiebureau bleek dat de man zwaar onder invloed van alcohol was en medicijnen had gebruikt.