ALBLASSERDAM – Natuurgids Cor Veen uit Alblasserdam is door de Google Street View auto op de foto gezet,  maar ongelukkig genoeg met twee verbogen/gebroken benen.Het lijkt of beide benen van de gids onder een rood autootje terecht zijn gekomen. De foto werd gemaakt in de Polderstraat in Alblasserdam. Veen woont daar al jaren. Google Street View is een dienst van Google Inc., die de internet-gebruiker de mogelijkheid biedt 360°-panorama-foto’s te bekijken van straten op straatniveau. De dienst is een aanvulling op Google Maps en Google Earth en werd gelanceerd op 25 mei 2007.  Heeft u ook wat geks ontdekt in Alblasserdam met Google Street View? Mail het dan naar info@alblasserdamsnieuws.nl.meer: 

Oorspronkelijk konden enkel de straten in honderden (voor)steden in Amerika bekeken worden, maar de dienst werd al snel uitgebreid naar Europa en Japan. Op 2 juli 2008 werd de service beschikbaar in Frankrijk (om foto’s te kunnen tonen van plaatsen en streken die de Tour de France aandoet) en Italië. In augustus 2008 berichtte de Volkskrant, dat Google in juli van dat jaar ook foto’s begon te nemen in Amsterdam en Rotterdam.[1] Inmiddels heeft Google al een groot gedeelte van Nederland ontsloten voor alle gebruikers. De bedoeling is om geheel Nederland op deze manier in beeld te brengen. Ook (pret)parken waaronder de Efteling, de Apenheul, Attractiepark Slagharen, Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Nederlands Openluchtmuseum worden op de foto genomen door middel van de Street View Trike. [2]