ALBLASSERDAM – Tientallen plastic zakken met afval liggen vanaf vandaag weer op straat. In de zakken zit plastic afval dat tegenwoordig gescheiden wordt opgehaald. Het plastic wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het maken van nieuwe mobiele telefoons. Het is de tweede keer dat er in Alblasserdam gescheiden plastic wordt opgehaald. Aanleiding was een landelijk campagne van ‘Plastic Heroes’. Maar zijn de Alblasserdammers nu blij met de ‘plastic-ophalerij”? Staat het niet erg armoedig om zomaar vuilniszakken buiten te leggen? Klik op Read More om verder te lezen.

De andere kant is dat het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval bijdraagt aan een beter milieu. Dit afval kan namelijk opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten, zoals mobiele telefoons, kinderspeelgoed en fleecekleding. Op deze manier worden natuurlijke bronnen gespaard. Het plastic komt bovendien niet meer terecht in de vuilverbrandingsovens, waardoor de CO2-uitstoot daalt. En dat is goed voor ons milieu.

Hieronder kunt u een reactie plaatsen met uw mening over het plastic op straat.

Ps. de foto is vanochtend (11 maart) bij het Makado Centre in Alblasserdam genomen.