ALBLASSERDAM – “Als ik een hotel boek dan verwacht ik: schone bedden, gezelligheid, lekker eten, klantvriendelijkheid  en luxe. En dat gaan wij allemaal bieden in Hotel Kinderdijk.” Het zijn de woorden van Corina van Mourik. Samen met haar man en kinderen heeft zij afgelopen week Hotel Kinderdijk, dat officieel in Alblasserdam staat, overgenomen om er weer nieuw leven in te blazen. “De oranje met paarse gordijnen zijn al weg, daar hangen nu mooie zwarte,” aldus Corina, die de afgelopen week keihard aan het werk is om er een mooi, chique ‘winkeltje’ van te maken. Klik op Read More om verder te lezen.Tot 2008 was Hotel Kinderdijk een Van der Valk hotel dat hoog aangeschreven stond bij binnen –en buitenlandse gasten. In november van dat jaar is het overgenomen door ervaren Chinese horeca-ondernemers, maar dat beviel veel gasten een stuk minder. Het was anders, minder schoon en niet meer dat echte hotelgevoel. Op Hotels.nl scoorde het hotel maar net een vijf op een schaal van één tot tien. Maar daar gaat, als het aan de familie Van Mourik ligt, grote verandering in komen.

Waar vroeger de paars met oranje gordijnen hingen in het hotel, of waar helemaal niets hing, hangen nu zwarte gordijnen. “Allemaal zelf genaaid,” vertelt Corina. “Ik heb ruim twee kilometer stof omgezet in gordijnen. Wat er eerst hing, vond ik geen gezicht. Het is gelijk een stuk gezelliger zo.”

De familie is van plan om eten van en met hoge kwaliteit te serveren, de bedden op te knappen en overal moeten dezelfde soort lampen komen, zodat het hotel éénheid gaat uitstralen. “Ik zei al tegen m’n man: ‘We gaan er een leuk winkeltje van maken.’ Dat klinkt misschien gek maar zo noemen we dat in Rotterdam en Schiedam. (Echtpaar komt uit Schiedam, red.)”

Toegankelijker
Verder willen de nieuwe eigenaren het hotel toegankelijker maken. Dit gaan ze doen door bijvoorbeeld standaard een dagschotel aan te bieden van 9,50 euro. Maar ook door een deel van het hotel om te bouwen naar een brasserie. “Mensen willen niet continue aan de mooie tafeltjes met witte kleedjes zitten. Ze willen ook wel eens lekker ontspannen met een biertje aan de bar,” meent een praatgrage gezellige Corina.

Tot slot wil familiebedrijf Van Mourik wat meer structuur en orde in de zaak. “We hebben leidinggevenden aangesteld waarnaar het personeel moet luisteren. Hierdoor gaat er minder fout, blijft het schoner en stralen we meer professionaliteit uit. Nu staan de neuzen allemaal dezelfde kant uit en eerst was dat wat anders…”

Buiten het hotel wordt en is ook het één en ander veranderd. Zo hangen nu overdag de vlaggen weer buiten, zijn de muurtjes geverfd en komen er (waarschijnlijk) spiegels bij de dijk te hangen zodat het verkeer makkelijker de parkeerplaats kan verlaten. En er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een aanlegsteiger bij de rivier, zodat er in de zomer boottochten gemaakt kunnen worden. Aanstaande woensdag (10 maart) wordt het hotel officieel geopend.

Op de foto zitten Jaap en Corina samen met hun dochter Kimberley even uit te rusten van het werken. Het drietal (de eigenaren) zal voortaan veelvuldig te vinden zijn in het hotel. Foto en tekst: Peter Stam.