NIEUW-LEKKERLAND – In de nacht van 28 op 29 november 2009 werd de Nieuw-Lekkerlandse pizzaboer Umit Gokbulut met een ijzeren staaf op zijn hoofd geslagen bij zijn winkel in Nieuw-Lekkerland. Hij raakte ernstig gewond en hield een hersenkneuzing en een schedelbreuk over aan het incident. Ruim een maand geleden legde hij samen met burgemeester Houtman een tegel tegen zinloos geweld voor de deur. Maar er bestaat een kans dat het in die bewuste nacht helemaal niet ging om zinloos geweld, maar om een keiharde vechtpartij waarbij de eigenaar eerste met een mes en honkbalknuppel heeft bedreigd en naar aanleiding daarvan op zijn hoofd is geslagen. Klik op Read More om verder te lezen.Dat bleek afgelopen week in de Dordtse rechtbank. Volgens de advocaat van de verdachte is op beveiligingsbeelden duidelijk te zien dat Gokbulut eerst met een mes zijn cliënt bedreigt en later met een honkbalknuppel te lijf is gegaan. Toch besloot de rechtbank dat de man die Gokbulut sloeg, voorlopig in hechtenis wordt gehouden. “Het feit is te ernstig, eerst gaan we getuigen horen en alles uitzoeken. Tot die tijd blijft G., die een agressieprobleem heeft, opgesloten zitten.” Aldus de rechtbank. Dinsdag 27 april wordt de zaak opnieuw opgepakt. Tekst: Peter Stam. Foto: archief Klaroen.nl.