ALBLASSERDAM – Vier Alblasserdamse, minderjarige kinderen beschuldigen hun ouders van seksueel misbruik en mishandeling. Dit zou plaats hebben gevonden tussen mei 2005 en april 2008. Het jongste kind was toen twee en het oudste kind vijf. Vader Dick S. (34) zou hen onder meer hebben betast in de schaamstreek en hebben gezoend. Dit wordt door hem echter ten stelligste ontkent. Klik op Read More om verder te lezen.

Moeder Christana F. (34) zou hen in dezelfde periode hebben mishandeld door de kids te lijf te gaan met een mattenklopper, door ze aan hun haren te trekken en te bedreigen met een schaar. De moeder heeft hier inhoudelijk niet op kunnen reageren omdat ze gisteren (2 maart) niet aanwezig was in de rechtbank. Ze liet via haar advocaat weten dat ze het niet meer trekt en volledig is ingestort.

Omdat de verklaringen van de kinderen, volgens de verdedigers van de ouders, erg aangestuurd zijn door onder meer de pleegouders waar de kinderen nu worden opgevoed, wil de rechtbank eerst een onderzoek instellen naar de betrouwbaarheid van de verklaringen. Volgens de advocaten zijn er bepaalde woorden in de mond gelegd, waardoor de verklaringen niet kloppen. Ook zijn er feiten verdraaid. Het komende half jaar wordt hier onderzoek naar gedaan. De zaak wordt op 9 september inhoudelijk behandeld. Tekst: Peter Stam.