ALBLASSERDAM – Live uitzending stopt! Het is tijd om te gaan slapen mensen ūüėČ ( 0.39 uur, 4 maart) Ik ga in ieder geval naar huis. Bedankt voor het kijken en andere updates volgen zo snel mogelijk. Hiebij nog √©√©n keer de uitslagen op een rij:

De verkiezingsuitslag voor Alblasserdam is als volgt: Van de 14323 stemgerechtigden verschenen  8192  op het stembureau. Dit komt neer op een opkomst van 57,19 procent. De zetelverdeling is:

D66: 2 zetels
Christen Unie: 2 zetels
VVD: 3 zetels
SGP: 3 zetels
CDA: 3 zetels
Pvda: 4 zetels
Klik op Read More om alle updates van de avond te bekijken. Hierbij staan ook de reacties van de politieke partijen. 

De updates zijn onder het beeld te lezen. De nieuwste update staat het hoogst.

Update 23:53:¬† D66 heeft als nieuwkomer twee zetels en lijsttrekker Ramon Pardo is enorm blij met de winst: “We hebben er echt heel veel zin in. Samen met Michael van der Plaat die tweede is geworden gaan we er hard tegen aan. Dat CDA en PvdA hebben verloren komt deels door de landelijke politiek, maar het zegt ook wat van het beleid van de afgelopen jaren. De kiezer heeft hier op afgerekend,” aldus Pardo.

Update 23:48: De VVD is erg blij met haar nieuwe zetel. Catharina Leeuwis van de partij vertelt: “We zijn heel blij en heel tevreden. We waren wel bang voor de D66 maar gelukkig valt het heel erg mee.”

Update 23:44:¬† De Christen Unie is net als de SGP dankbaar voor de uitslag. Arjan Zwaan:¬† de vorige keer hadden we nog maar net twee en nu ruim twee zetels. Er zit dus wel degelijk groei in onze partij. We zijn blij met de uitslag.”

Update 23:41: Het CDA is teleurgesteld met de uitslag. Sjoerd Veerman merkte hier over op: “De landelijke politiek heeft tien daar voor deze verkiezingen flink roet in het eten gegooid. Mensen laten zich toch snel leiden door de landelijke politiek en daardoor is ons fantastische werk niet bedankt met extra zetels.” De partij heeft √©√©n zetel minder dan vorig jaar.
Update 23:34: De SGP is blij en dankbaar dat de Partij meer stemmen heeft gekregen dan bij de vorige verkiezingen. Verheij van de SGP: “We hadden het wel enigszins verwacht, want de SGP is een stabiele partij. Toch zijn we dankbaar voor de uitslag.”

Update 23:30:

De PvdA is teleurgesteld dat haar partij twee zetels heeft verloren in Alblasserdam. Ad Cardon: “Het is treurig dat de landelijke politiek zover doordringt in Alblasserdam. Toen ik de landelijke uitslag zag wist ik meteen dat dit in Alblasserdam ook merkbaar zou zijn. Bij mijn vorige baan kreeg je voor extra¬†inspanningen een bonus, maar hier doet onze inzet voor Alblasserdam blijkbaar niet zo veel.

Update 23:15

Voorlopige verkiezingsuitslag voor Alblasserdam is als volgt:

8192 verschenen van de 14323

Dus opkomst van 57,19 procent.

D66: 2 zetels

Christen Unie: 2 zetels

VVD: 3 zetels

SGP: 3 zetels

CDA: 3 zetels

Pvda: 4 zetels

Update: 23:13: Over Alblasserdam is nog steeds niets bekend. Nou ja over Alblasserdam wel, maar over de uitslag van de verkiezingen niet. Hooooooow het gaat volgens mij beginnen. Burgemeester is er!!

Update: 23:10: hier de aantallen van Nieuw-Lekkerland

PvdA  1163 
SGP  1371 
ChristenUnie  1162 
VVD  595 
CDA  414 
Totaal stemmen  4705 

Update: 23:00: In een oververhitte zaal in Landvast beginnen de handen van de politici steeds harder te trillen, maar voorlopig laat de uitslag nog even op zich wachten.

Update 22:52: De uitslagen van Nieuw-Lekkerland zijn binnen. Grootste partij is daar de SGP. Zij zijn met 4 zetels de grootste partij geworden. De PvdA is van 4 naar 3 zetels gegaan. De Christen Unie heeft er drie.  De VVD heeft er 2 en het CDA 1.

Update 22:45: Het duurt waarschijnlijk nog een kwartier voordat de Alblasserdamse uitslag bekend wordt gemaakt. Maar het is politiek… dus het kan ook nog wat langer duren;)

Update 22:36: Geroezemoes. Meer boeiends is er niet. En even helemaal by the way…. In Papendrecht was vorig uur een grootschalige hulpverlening gestart nadat een man vertelde dat hij zich aan het vergassen was in zijn huis aan de Randwijk. Nu, 22.38 blijkt dat er geen gas in het huis is en dat de suicidale man aandacht wilde. Hij is gearresteerd.

Update 22:28: Alleen maar gezellig gebabbel hier in Landvast. Met nu voor in beeld: Sjoerd Veerman van het CDA. Hij is voor de leukheid even voor de webcam gaan zitten. Straks met de echte uitslagen wordt dit natuurlijk anders ūüėČ Verder geen bijzonderheden. Ziet u trouwens liever iemand anders in beeld dan laat u dat maar even weten.

update 22:12 tot nu toe is er nog geen enkele Alblasserdamse uitslag bekend. De webcam staat gericht op het grote scherm in Landvast waar waarschijnlijk rond 11 uur de uitslag bekend gemaakt gaat worden door de burgemeester. Het klopt dat er nog niet veel van te verstaan is want er is enorme geroezemoes en op het grote scherm staat Nederland 1 aan. Als de Alblasserdamse uitslag bekend wordt gemaakt is het wel te verstaan want dan houdt de rest zijn mondje;).,Druk op F5 om te verversen.

ALBLASSERDAM – Veel mensen gaan vandaag hun favo politieke partij stemmen. De uitslag daarvan is bij de meeste mensen het spannends. Daarom is hier (als alles goed gaat) vanavond (3 maart) vanaf half tien live de verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Alblasserdam te volgen. Via een webcam wil ik proberen de uitslagen direct in beeld te brengen. Vanaf half tien kunt u hieronder op de afspeelknop klikken om mee te kijken. Als u nu al klikt kan het zijn dat u wat test beelden ziet. Als er na half tien vanavond “offline” staat, dan is het experiment helaas mislukt en is het te hopen dat het tijdens de volgende verkiezingen in juni wel lukt. In tekst is er dan sowieso wel elk half uur een update.
Veel stemplezier vandaag;)